کد خبر : 29735
تاریخ انتشار : چهارشنبه 21 تیر 1402 - 17:17

✍️ محمد رستمی فعال فرهنگی

مباهله قدرت نرم معنویت و خانواده در اسلام

مباهله  قدرت نرم معنویت و خانواده  در اسلام
تاریخ پر فراز اسلام دارای صحنه‌های شکوهمند و ماندگاری است که بازخوانی آنها هم آثار انسان سازی و تمدن سازی در حیات مادی دارد و هم رهنمون نگر بسوی حیات طیبه.

در این تاریخ شکوهمند صدر اسلام از سویی هم غزوات پیامبر اکرم (ص) را داریم و هم صلح حدیبیه و هم فتح مکه.
هم فداکاری های مولای متقیان در غزوات گوناگون از خیبر تا خندق داریم و هم قدرت نرم خانواده و معنویت در جریان پرمعنای مباهله.
بنیان زندگی اجتماعی پیامبر پسند اسلام مبتنی بر نهاد خانواده است. کانونی که عظمت آنرا می توان هم در حدیث کسا مشاهده کرد و هم در مباهله. در هر دو جریان آنچه به این کانون قدرت نرم فزونی می بخشد دعا و معنویت است.
در عصری که تمدن مدرن با انواع هجمه ها انهدام معنویت و خانواده را هدف شوم خود قرار داده است بر امت اسلامی فرض است به بازخوانی مفاهیم و آموزه های متعالی دین و آیین خویشتن بپردازد و رمز مانایی و حیات طیبه را در آن جستجو کند.
ماه ذی الحجه به عنوان آخرین ماه قمری ابتدای آن با وصلت و ازدواج شروع می شود. در خود عرفه و قربان و غدیر دارد و نقطه تکامل و تعالی بخش آن مباهله است. اکنون بر ماست با الهام از این رهنمود قرآنی در سبک زندگی خویشتن خانواده محوری را بیش از پیش مورد عنایت قرار دهیم. به تکریم بزرگان خانواده بپردازیم. خانواده را به سلاح معنویت، ایمان و عمل صالح و دعا و… مجهز کنیم تا از مخاطرات و تهدیدات روزافزون مصون بمانیم.

مباهله و سنگری مستحکم به نام خانواده:
وقتی تاریخ صدر اسلام را ورق می زنیم به وقایع و حوادث عمیق و پرمعنایی برمی خوریم که برای عصرها و نسل ها درس آموز است مباهله است و مذاکره و مباحثه با مسیحیان نجران. مباهله است و فضیلت اهل بیت و جایگاه والای شان.
وقتی پیامبر اکرم (ص) عزیزترین عزیران خود را با خود می برد از علی و حسن و حسین (ع) و فاطمه زهرا سلام الله علیها مگر کسی را یارای مقابله است.
وقتی خانواده پاک و متقی باشد چنان دارای قدرت است که کسی را یارای مقابله با آن نیست.
دشمنان هم اگر روی این کانون انسجام بخش متمرکز شده اند بیراهه نرفته اند.
شوربختانه شاهد الگو هایی در زندگی ها هستیم که سنخیت چندانی با خانواده متعالی ندارد.
عواملی همچون خانواده هسته ای و عدم انتقال تجارب بزرگترها، تبدیل خانه و خانواده به خوابگاه و فقدان روح عاطفی، شکل گیری پدیده خانه سالمندان و… همگی به شکلی بنیاد این اصیل ترین واحد نظام اجتماعی را تهدید می کند. اکنون بر ماست با الگوگیری از ادب و آداب دین و آیین خود سبک زندگی اسلامی ایرانی را با محوریت پایه ای خانواده بسط و گسترش دهیم تا دگر باره فرزندان بخش عظیمی از عواطف و احساسات پدربزرگ و مادربزرگ را در خانه دل و ذهن و روان خویش احساس کنند. خانواده ها به پیران به دیده احترام نگاه کنند بقول مولانا پیر بجویند پیر پیر…
یادمان باشد تمسک به اهل بیت علیهم السلام برای همه عصرها و نسل ها هم تعالی بخش و هم مصون بخش از آسیب هاست.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.