کد خبر : 2357
تاریخ انتشار : جمعه 20 آذر 1394 - 14:33
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای آنچه ایرانی ها، ترک ها و اعراب بر سر آن می توانند اشتراک نظر داشته باشند؟ بسته هستند

آنچه ایرانی ها، ترک ها و اعراب بر سر آن می توانند اشتراک نظر داشته باشند؟

آنچه ایرانی ها، ترک ها و اعراب بر سر آن می توانند اشتراک نظر داشته باشند؟

نتایج پژوهشی تازه نشان می دهد که اکثریت مردمان هشت کشور خاورمیانه درباره تهدید داعش و نقش منفی امریکا در مقابله با آن با یکدیگر اشتراک نظر دارند. به نقل ازسرویس بین الملل خرداد: نتایج پژوهشی تازه نشان می دهد که مردمان هشت کشور خاورمیانه بر سر دو موضوع با یکدیگر اشتراک نظر دارند: این

نتایج پژوهشی تازه نشان می دهد که اکثریت مردمان هشت کشور خاورمیانه درباره تهدید داعش و نقش منفی امریکا در مقابله با آن با یکدیگر اشتراک نظر دارند.

به نقل ازسرویس بین الملل خرداد: نتایج پژوهشی تازه نشان می دهد که مردمان هشت کشور خاورمیانه بر سر دو موضوع با یکدیگر اشتراک نظر دارند: این که داعش تهدید عمده و اصلی است و دیگری این که نقش امریکا در مقابله با خشونت های افراطی در منطقه “بسیار منفی” بوده است.

به گزارش خرداد، “باربارا اسلاوین” خبرنگار امریکایی با انتشار گزارشی درباره نتیجه پژوهش جدید انجام شده درباره ایرانیان، اعراب و ترک ها درباره مسائل مختلف سیاسی منطقه می نویسد:”اکثریت پاسخ دهندگان در کشورهای مسلمان “فساد، ظلم و فقدان دولت های متخب” را عامل اصلی مشکلات دانستند. آنان هم چنین اموزه های نادرست برخی از رهبران مذهبی را سبب رشد افراط گرایی از نوع داعش معرفی کردند”.

اسلاوین در ادامه می نویسد:”نتیجه نظرسنجی ای که در ماه سپتامبر گذشته پیش از حملات اخیر تروریستی در فرانسه و امریکا انجام شد از طریق ارزیابی چهره به چهره بود و در آن 7.400 پاسخ دهنده بالغ در شش کشور عربی به علاوه ایران و ترکیه پاسخ دادند. اکثریت پاسخ دهندگان از طرح ایجاد یک نیروی مشترک عربی برای حل و فصل منازعه در سوریه و عراق حمایت کردند. آنان هم چنین از راهکار صلح فلسطینی و تشکیل دولت مستقل فلسطین حمایت کردند”.

اسلاوین در ادامه اشاره می کند که این نظرسنجی از سوی موسسه “زاگبی” انجام شده است و در این باره می نویسد:”اکثریت پاسخ دهندگان دولت های فساد، ناعادل و فقدان وجود دولت های منتخب را عامل اصلی مشکلات دانستند. آنان هم چنین تفاسیر تندروانه از مذهب توسط برخی از چهره ها و گروه های افراطی را نیز یکی از عوامل اصلی ایجاد پدیده هایی چون داعش دانستند”.

او در ادامه با اشاره به نظر منفی اکثریت پاسخ دهندگان ایرانی، عرب و ترک نسبت به سیاست امریکا در قبال تحولات منطقه به خصوص داعش می نویسد:”اکثریت بر این باورند که سیاست های امریکا نتیجه عکس داشته است. “جیم زاگبی” رییس انستیتو عرب – امریکایی و مدیر مرکز تحقیقاتی و مطالعاتی “زاگبی” به “المانیتور در مصاحبه ای گفت که بیش از 50 درصد از پاسخ دهندگان هنوز هم باور دارند که رویکرد امریکا تاثیر مهمی در افزایش افراط گرایی داشته است. در این نظرسنجی 90 درصد از پاسخ دهندگان از سیاست امریکا دبرای مقابله با افراط گرایی اتقاد کرده بودند”.

المانیتور در ادامه می افزاید:”در میان پاسخ دهندگان درباره تشکیل یک نیروی متحد عربی 98 درصد از پاسخ دهندگان اماراتی از این موضوع حمایت کردند معتقد بودند که آن کشور باید حمایت مالی از این موضوع به عمل آورد و یک سوم از انان گفته بودند که سربازان اماراتی باید جزئی از این نیرو باشند. 75 درصد از پاسخ دهندگان سعودی نیز از حمایت مالی از چنین نیرویی پشتیبانی کردند و تنها 40 درصد خواستار مشارکت مستقیم نظامی در آن شدند. چنین نتیجه مشابهی برای پاسخ دهندگان مصری نیز بدست امد”.

اسلاوین اشاره می کند که این یافته ها در حالی بدست آمده اند که دولت اوباما نیاز زیادی به نیروی زمینی کشورهای عربی برای مبارزه علیه داعش در سوریه و عراق و به مظنور تکمیل عملیات هوایی خود و موثر بودن ان دارد.

این سایت در ادامه اشاره می کند که بخشی از این نظرسنجی درباره نظر اعراب سنی درباره ایران بوده است. المانیتور می افزاید:”اکثریت پاسخ دهندگان در مصر، اردن، عربستان سعودی، امارات و ترکیه گفتند که نسبت به حمایت ایران از حزب الله لبنان و حضور در مطنقه به خصوص درباره بحران سوریه نگران هستند. در مقابل، تنها 35 درصد از لبنانی با ایفای نقش فعال ایران در قبال سوری موافق بودند. در این میان تنها 20 درصد از شیعیان لبنانی از حضور گسترده ایران در سوریه حمایت کرده بودند”.

زاگبی در نظرسنجی خود نظر ایرانیان را نیز در این باره جویا شده است. المانیتور در این باره می نویسد:”ایرانی ها نیز اظهار کردند که درباره منازعات منطقه ای مایلند که دولت شان جانب بی طرفی را اختیار کند. تنها 48 درصد از پاسخ دهندگان معتقد بودند که ایران باید از متحدانش در عراق، سوریه، لبنان و یمن حمایت گسترده تری بعمل اورد”.

المانیتور در ادامه می افزاید که اولویت اصلی پاسخ دهندگان ایرانی بهبود وضعیت اقتصادی و اشتغال زایی (81 درصد) و “پیشرفت دموکراسی و جفاظت از حقوق فردی و مدنی” (75 درصد) بوده اند. شصت درصد از پاسخ دهندگان ایرانی اظهار کردند که از بهبود روابط با کشورهای عربی استقبال می کنند. در این میان درصد مشابهی نیز از بهبود روابط ایران با امریکا و غرب پس از توافق هسته ای استقبال کرده اند.

المانیتور به نقل از نتایج نظرسنجی زاگبی می نویسد:”درباره نقش ایران در منطقه تنها 19 درصد از پاسخ دهندگان ایرانی باور داشتند که ایران باید بازیگر مسلط در منطقه باشد نتیجه مشابهی که در میان پاسخ دهندگان عرب نیز به همین ترتیب بود. بیش از 40 درصد از پاسخ دهندگان باور داشتند که ایران نباید در منطقه حضور نظامی بیش تری داشته باشد و در عوض از روابط صلح آمیز و گسترش آن مبتنی بر برابری با کشورهای همسایه سخن گفتند”.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.