آذر منصوری/ نگرشی که مخالف حضور زنان در قدرت است نگرشی متحجرانه از دین است


آذر منصوری، فعال سیاسی اصلاحطلب و عضو حزب جمعیت زنان مسلمان نواندیش، مشارکت سیاسی را حضور آگاهانه آحاد مردم در تحولاتی دانست که بر ساختار حقیقی و حقوقی کشورها تاثیر میگذارند آذر منصوری، فعال سیاسی اصلاحطلب و عضو حزب جمعیت زنان مسلمان نواندیش، مشارکت سیاسی را حضور آگاهانه آحاد مردم در تحولاتی دانست که
آذر منصوری، فعال سیاسی اصلاحطلب و عضو حزب جمعیت زنان مسلمان نواندیش، مشارکت سیاسی را حضور آگاهانه آحاد مردم در تحولاتی دانست که بر ساختار حقیقی و حقوقی کشورها تاثیر میگذارند و به خبرنگار «آفتاب» گفت: هرچقدر که این مشارکت دربرگیرنده کل جامعه باشد، میزان اثرگذاری مردم آن جامعه نیز بر تحولات بیشتر میگردد.از سوی دیگر این مشارکت باید اثربخشی خود را در دستیابی به توسعه متوازن و پایدار بیشتر کند یعنی مشارکت گسترده مردم در تلازم با توسعهیافتگی است.
آذر منصوری، عضو مجمع زنان اصلاحطلب، درباره دلایل ضرورت مشارکت سیاسی زنان در انتخابات مجلس دهم گفت: دستیابی به توسعه متوازن، بالا بردن میزان حضور زنان در مجلس و پیگیری مطالبات آنان از دلایل اصلی ضرورت مشارکت سیاسی زنان در انتخابات مجلس آینده است آثار این مشارکت در بلندمدت و کوتاه مدت به نفع کل جامعه است.
در طول 36 سال گذشته، زنان به عنوان نیمی از جمعیت ایران این اعتماد به نفس را در خود یافتهاند که در فعالیتهای سیاسی شرکت کنند و در انتخاباتهای گوناگون خود را در معرض رای مردم قرار دهند. اما همواره با موانع متعددی از جمله برخوردهای متحجرانه برخی جناحهای سیاسی و عدم حمایت احزاب اصلاحطلب و اصولگرا، مواجه شدهاند. بنابراین این سوال در افکار عمومی ایجاد شده است که با وجود مردانهبودن سپهر سیاسی کشور چرا مشارکت سیاسی زنان ضرورت دارد.
در همین راستا آذر منصوری، فعال سیاسی اصلاحطلب و عضو حزب جمعیت زنان مسلمان نواندیش، مشارکت سیاسی را حضور آگاهانه آحاد مردم در تحولاتی دانست که بر ساختار حقیقی و حقوقی کشورها تاثیر میگذارند و به خبرنگار «آفتاب» گفت: هرچقدر که این مشارکت دربرگیرنده کل جامعه باشد، میزان اثرگذاری مردم آن جامعه نیز بر تحولات بیشتر میگردد.از سوی دیگر این مشارکت باید اثربخشی خود را در دستیابی به توسعه متوازن و پایدار بیشتر کند یعنی مشارکت گسترده مردم در تلازم با توسعهیافتگی است.
وی افزود: بالطبع حذف زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور در این توسعهیافتگی غیرقابل انکار است. این مشارکت فقط محدود به مشارکت سیاسی نمیشود و باید در شاخصهای دیگر نیز مدنظر قرار گیرد. بهطور قطع هرچند ابعاد مشارکت متفاوت است اما به اعتقاد من مشارکت فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در مجاورت با یکدیگر قرار دارند.
عضو مجمع زنان اصلاحطلب اضافه کرد: ضرورت مشارکت سیاسی زنان فقط منحصر به انتخابات مجلس دهم نیست. در سایر انتخاباتها نیز این مساله موردتوجه بوده است و اتفاقا من تصور میکنم نباید فقط در انتخابات به یاد مشارکت سیاسی زنان افتاد که خلاصهشدن همه فعالیتها در انتخابات موجب غفلت ما از جریانسازی این مشارکت در مقاطع دیگر میشود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تاکید کرد: باید دید راههای جریانسازی مشارکت زنان غیر از انتخابات کدام است. گزارش مجمع جهانی اقتصاد نشاندهنده رتبه بسیار پایین ایران در این زمینه است بنابراین باید دید از چه روشهایی میتوان بهره گرفت تا مشارکت زنان در کشور افزایش یابد.
عضو حزب جمعیت زنان مسلمان نواندیش خاطرنشان کرد: دلیل اینکه در انتخابات بر این ضرورت تاکید مضاعف میشود، ظرفیت و امکانی است که در این مقطع زمانی در اختیار ما قرار میدهند. علی القائده احزاب و گروههای سیاسی در رقابتهای سیاسی همه سعی خود را بکار میگیرند تا اقبال مردم را به خود جلب کنند و نیمی از این مردم زنان هستند. از انتخابات گذشته تا انتخابات فعلی به طور طبیعی این توجه بیشتر شده است، چون اقتضائات و ضرورتها تغییر کرده است.
منصوری با بیان اینکه در انتخابات مجلس دهم فرصت دیگری در اختیار فعالین زن و احزاب و گروههای سیاسی قرار میگیرد تا رقم مشارکت سیاسی زنان را در کشور افزایش دهند، اظهار داشت: در طول 9 مجلس قبلی علیرغم شعارهایی که داده شده این رقم از چهار درصد فراتر نرفته، این در حالی است که میانگین حضور زنان در پارلمانهای دنیا سالهاست از 20 درصد فراتر رفته است. غیبت زنان در قوه قانونگذاری موجب نادیدهگرفتن مطالبات آنان در این نهاد منتخب دموکراتیک با توجه به کارکردها و اختیاراتش میشود.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به مشارکت 60 درصدی زنان در انتخابات مجلس ششم چرا با وجود فضای باز سیاسی آن زمان، تنها 13 نماینده زن کرسیهای بهارستان را تصاحب کردند،گفت: یکی از دلایل پایین بودن تعداد زنان در مجلس تعداد کم شرکت کنندگان به عنوان کاندیدا است.اما همانطور که شما مجلس ششم را شما مثال زدید این تنها دلیل نیست. یعنی تعداد قابل توجهی از زنان با وجود آنکه ثبت نام کردهاند، به مجلس راه پیدا نمیکنند. این وضعیت چند دلیل دارد.
برچسب ها :افق ایلام، آذر منصوری،زنان، انتخابات
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0