کد خبر : 44453
تاریخ انتشار : پنجشنبه 22 خرداد 1404 - 1:03

وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه شورای اداری شهرستان ایوان:

میادین نفتی و گازی استان از مهم‌ترین مزیت‌ها هستند که نیاز به برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری جدی دارند

میادین نفتی و گازی استان از مهم‌ترین مزیت‌ها هستند که نیاز به برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری جدی دارند
اتابک گفت: امکان و شرایط سرمایه‌گذاری در حوزه های مختلف صنعت و معدن ایلام وجود دارد و همچنین میادین نفتی و گازی استان از مهم‌ترین مزیت‌ها هستند که باید برای توسعه آن ها برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری جدی انجام شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت، در جلسه شورای اداری شهرستان ایوان و در جریان سفر استانی رئیس‌جمهور به ایلام، به بررسی وضعیت صنایع این استان و نیازهای آن پرداخت.

سیدمحمد اتابک گفت: برخی از صنایع ایلام به دلیل شرایط خاص خود، از بسته‌های حمایتی مستثنی هستند و باید برای نوسازی و به‌روزرسانی فناوری آن‌ها برنامه‌ریزی بلندمدت صورت گیرد.

وی افزود: برخی از صنایع هم قابلیت استفاده از بسته‌های حمایتی برای احیای تولید دارند که باید از این ظرفیت بهره‌مند شوند.

وی تاکید کرد: واحدهای مشمول دریافت بسته‌های حمایتی، مورد پشتیبانی این وزارتخانه قرار خواهند گرفت و برای نوسازی و ارتقای سایر صنایع نیز برنامه‌هایی تعریف خواهد شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه بر لزوم توجه به موقعیت جغرافیایی ایلام تأکید کرد و گفت: با برنامه‌ریزی دقیق و بهره‌مندی از ظرفیت‌های قابل‌توجه در حوزه تجارت و پروژه‌های عمرانی، می‌توان وضعیت اقتصادی استان را بهبود بخشید.

سیدمحمد اتابک به اهمیت توسعه صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی ایلام اشاره و یادآور شد: این توسعه می‌تواند ارزش افزوده بالایی برای منطقه به همراه داشته باشد.

او همچنین به مزیت‌های نسبی استان در حوزه صنعت تأکید و بیان داشت: استان ایلام با توجه به ظرفیت‌های کشاورزی، پتانسیل بالایی برای ایجاد صنایع فرآوری محصولات و زنجیره ارزش در امنیت غذایی دارد.

وی به شرایط سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف صنعت و معدن ایلام نیز اشاره کرد و گفت: میادین نفتی و گازی استان از مهم‌ترین مزیت‌ها هستند که نیاز به برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری جدی دارند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بر مدیریت منابع آبی تأکید کرد و گفت: ایلام در زمره استان‌های با بحران جدی کم‌آبی نیست، اما نیاز به برنامه‌ریزی برای مدیریت منابع آبی دارد.

وی ابراز امیدواری کرد: موارد مطرح‌شده در گزارشی که پس از سفر به رئیس‌جمهور ارائه خواهد شد، دقیقاً تقسیم‌بندی و به وزارتخانه‌های مربوطه ارجاع شود تا زمینه سرمایه‌گذاری و رشد استان فراهم گردد.

وزیر صمت بر لزوم توجه به مزیت‌های نسبی استان‌ها در حوزه صنعت و توسعه این بخش تأکید و بیان داشت: توسعه صنایع در استان‌ها باعث افزایش ارزش افزوده برای آن منطقه می شود و ایلام با توجه به ظرفیت‌های کشاورزی، ظرفیت های بالایی برای ایجاد صنایع فرآوری محصولات و زنجیره ارزش در امنیت غذایی دارد.

اتابک گفت: امکان و شرایط سرمایه‌گذاری در حوزه های مختلف صنعت و معدن ایلام وجود دارد و همچنین میادین نفتی و گازی استان از مهم‌ترین مزیت‌ها هستند که باید برای توسعه آن ها برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری جدی انجام شود.

وزیر صمت به بحث مدیریت منابع آبی نیز اشاره و بیان کرد: ایلام در زمره استان های با بحران جدی کم‌آبی نیست، اما باید برای مدیریت منابع آبی برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد تا از هدررفت جلوگیری و کیفیت منابع حفظ شود.

اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت، در ادامه این نشست با اشاره به اهمیت پروژه کمربندی ایوان تأکید کرد: موضوع کمربندی ایوان از مواردی است که در خدمت رئیس‌جمهور محترم مطرح شده و اعتبارات لازم برای اجرای این طرح مهم در نظر گرفته شده است.

وی اظهار داشت: ایجاد صنعت در هر منطقه، علاوه بر مزایا، ممکن است معایبی نیز به همراه داشته باشد، اما در مجموع، توسعه صنعتی مسیر رشد پایدار را هموار می‌سازد.

وزیر صمت با بیان اینکه وضعیت اشتغال در استان ایلام نسبت به میانگین کشوری حدود نیم درصد بهتر است، خاطرنشان کرد: بیشترین ارزش افزوده استان مربوط به حوزه‌های پتروشیمی و معادن است. همچنین در بخش کشاورزی، عملکرد ایلام بالاتر از میانگین کشوری است.

اتابک در ادامه بر لزوم ایجاد کارخانه‌ها، صنایع تبدیلی و سردخانه‌ها در بخش کشاورزی تأکید کرد و گفت: برای افزایش ارزش افزوده در استان باید به سمت توسعه صنایع کشاورزی حرکت کنیم تا بتوانیم از ظرفیت مرز برای صادرات محصولات بهره ببریم.

وی همچنین از پیگیری مطالبه عمومی مبنی بر احداث کشتارگاه صنعتی در وزارت جهادکشاورزی خبر داد و افزود: در بخش فرهنگی نیز موضوعات مطرح‌شده را از طریق وزارتخانه‌های مربوطه دنبال خواهیم کرد.

در ابتدای این نشست مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان ایلام با اشاره به تدوین بسته‌های مشوق سرمایه‌گذاری ویژه برای استان‌های کمتر برخوردار تأکید کرد و گفت: ظرفیت‌های بالای صنعتی و معدنی شهرستان ایوان، خواستار جلوگیری از خام‌فروشی در حوزه مواد معدنی و اتخاذ گام‌های جدی در مسیر فرآوری این مواد شد.

مهندس محمدرحیمی در جلسه شورای اداری و فعالان اقتصادی شهرستان ایوان و با حضور دکتر اتابک ضمن ارائه گزارشی از وضعیت صنعت و معدن شهرستان ایوان گفت: با توجه به بازدیدهایی که انجام شد در این بازدید، واحدهای فعال و طرح‌های شاخص مانند شرکت در حال تکمیل غشاگستر، واحدهای تولید شمش و میلگرد و شرکت سرمایه شیمیایی مورد بررسی و مشکلات آن‌ها شناسایی شد.

وی افزود: در حال حاضر شهرستان ایوان دارای ۴۴ فقره پروانه بهره‌برداری صنعتی با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۱۲۶ میلیارد ریال و ۲۶ فقره جواز تأسیس معتبر با مجموع سرمایه‌گذاری حدود ۱۷۴۷۹ میلیارد ریال است.

وی اضافه کرد: با توجه به ۲۲ معدن فعال در شهرستان ایوان که عمدتاً در حوزه سنگ آهک، گچ و شن و ماسه فعالیت دارند، با این حال هنوز در حوزه فرآوری ویتامین‌ها و دیگر مواد معدنی اقدام جدی صورت نگرفته است.

مدیرکل صمت استان ایلام در ادامه بیان داشت: برای تبدیل ایلام به قطب فرآوری مواد معدنی در غرب کشور، نیازمند حضور فعال هلدینگ‌ها و بخش خصوصی هستیم.

مهندس محمدرحیمی در پایان با تأکید بر رعایت زمان‌بندی برنامه‌های سفر وزیر، از تمامی مدیران اجرایی استان خواست تا در جلسات آتی با آمادگی کامل و رعایت نظم زمانی، زمینه بهره‌برداری کامل از حضور مقامات عالی‌رتبه را فراهم کنند.

در ادامه این نشست فرماندار ایوان خواستار تخصیص اعتبارات ویژه و تسهیلات صنعتی شد و نیز بر لزوم تسریع در تکمیل پروژه‌های زیرساختی و صنعتی شهرستان تأکید کرد.

شریفی‌اصل با اشاره به موقعیت جغرافیایی و ظرفیت‌های ایوان، گفت: این شهرستان با وسعت ۹۰۳ کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر ۵۵ هزار نفر، دارای منابع غنی معدنی، اراضی کشاورزی و دامداری‌های صنعتی است که می‌تواند به یک قطب اقتصادی منطقه تبدیل شود.

وی با اشاره به وضعیت پروژه‌های عمرانی به پروژه‌های جاده کمربندی ۹ کیلومتری با ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی که بیش از ۹ سال است به بهره‌برداری نرسیده، و پروژه‌های توسعه میادین نفتی اشاره کرد و گفت: کارگران به دلیل عدم پرداخت مطالبات پیمانکاران با مسائل و مشکلات زیادی روبرو هستند.

وی تاکید کرد: یکی از اولویت‌ها و چالش‌های حیاتی شهرستان که نیازمند حمایت وزارتخانه‌های مربوطه است، می‌توان به احداث نیروگاه سیکل ترکیبی، تأمین اعتبار برای صنایع تبدیلی باغی، و اصلاح نظام پسماند شهری اشاره کرد.

فرماندار ایوان با اشاره به خام‌فروشی مواد معدنی و خسارت‌های ناشی از آن به اشتغال شهرستان ابراز نگرانی و خواستار حمایت فوری از واحد فرآوری بیتومین شد.

شریفی‌اصل در پایان خواستار توجه ویژه دولت به شهرستان ایوان برای عبور از بحران‌ها و شکوفایی ظرفیت‌های انسانی، طبیعی و صنعتی این منطقه شد با حضور وزیر در این شهرستان شد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.