مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خبر داد: تصویب عرصه ۴ اثر تاریخی ایلام در شورای حریم آثار ملی


مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایلام از تصویب تعیین عرصه و حریم چهار اثر تاریخی در شورای حریم آثار ملی کشور خبر داد و گفت که این آثار، واقع در شهرستان درهشهر، از مهمترین آثار تاریخی ایلام به شمار میروند و زیرحفاظت وزارت میراثفرهنگی قرار گرفتهاند.
فرزاد شریفی اعلام کرد که در نشست شورای حریم وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، عرصه و حریم چهار اثر تاریخی استان به تصویب رسید. این آثار شامل محوطه تاریخی «کلک رشنوآباد» با شماره ثبت ۲۰۶۲۹، محوطه «گرسایه کان» با شماره ثبت ۲۰۷۳۶، چهارتاقی «سرخآباد» با شماره ثبت ۲۷۴۶ و تپه «میل سرخآباد» با شماره ثبت ۳۰۴۸ است. همه این آثار در محدوده شهر درهشهر قرار دارند و از ارزش تاریخی و فرهنگی بالایی برخوردارند.
وی با تاکید بر ضرورت تعیین عرصه و حریم آثار تاریخی با هدف حفاظت از آنها، گفت: عرصه و حریم این آثار براساس درجه اهمیت هر اثر و با انجام کاوشها و گمانهزنیهای تخصصی تعیین شده است.
این مصوبات پس از ابلاغ از سوی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به استاندار ایلام، از سوی استانداری به دستگاههای خدماترسان استان ابلاغ خواهد شد و لازمالاجرا است.
شریفی با اشاره به وظایف دستگاههای اجرایی استان در این زمینه عنوان کرد: براساس مصوبات جدید، همه دستگاههای خدماترسان موظفاند پیش از هرگونه ساختوساز یا انجام فعالیتهای عمرانی در حریم تعیینشده این آثار، هماهنگی لازم را با اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایلام انجام دهند.
این اقدامات برای جلوگیری از آسیب به این آثار و استمرار حفاظت از آنها ضروری است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایلام همچنین افزود: در سال جاری، حریم هفت اثر تاریخی استان در شورای حریم کشور به تصویب رسیده است. این تصمیمها گامی مؤثر در راستای صیانت از میراث ملموس فرهنگی استان به شمار میرود و از تخریب یا دخل و تصرف غیرقانونی در این محدودهها جلوگیری خواهد کرد.
وی در ادامه یادآور شد: براساس قانون، هرگونه دخل و تصرف در محدوده حریم تعیینشده این آثار و تخلف از ضوابط حفاظتی جرم محسوب میشود و مرتکبان با مجازاتهای قانونی مواجه خواهند شد. این امر با هدف حفاظت از آثار تاریخی و حفظ اصالت فرهنگی استان انجام میشود.
شریفی بر اهمیت رعایت قوانین و همکاری همه دستگاهها و نهادها تأکید کرد و حراست از میراث فرهنگی استان را وظیفهای مشترک دانست.
وی افزود که با توجه به غنای تاریخی و فرهنگی استان ایلام، حفظ این آثار به معنای حفظ هویت تاریخی و فرهنگی منطقه است و توجه به آنها در برنامهریزیهای شهری و عمرانی باید اولویت باشد.تصویب عرصه و حریم این آثار تاریخی، افزون بر حفاظت از گذشته ارزشمند استان ایلام، شرایط لازم برای توسعه گردشگری فرهنگی را فراهم میکند.
حفاظت از این آثار، که بخشی از هویت تاریخی درهشهر و استان ایلام محسوب میشود، میتواند به جذب بیشتر گردشگران و حفظ میراث فرهنگی برای نسلهای آینده کمک کند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0