موگرینی: توافق هستهای ضربهای به رویکرد “برخورد تمدن”هاست


موگرینی:جشن جوانان ایرانی دلیل خوبی برای امیدواری به فرداست مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به شادی ملت ایران زا توافق می نویسد:”عکس های دلگرم کننده جوانان ایرانی که در خیابان ها جشن گرفته بودند دلیل خوبی برای امیدواری ما به فرداست. ما غلیانی از احساسات شادی آفرین را در ترکیب با امید به
موگرینی:جشن جوانان ایرانی دلیل خوبی برای امیدواری به فرداست
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به شادی ملت ایران زا توافق می نویسد:”عکس های دلگرم کننده جوانان ایرانی که در خیابان ها جشن گرفته بودند دلیل خوبی برای امیدواری ما به فرداست. ما غلیانی از احساسات شادی آفرین را در ترکیب با امید به آینده ای بهتر دیدیم.”
سرویس بینالملل خرداد: “فدریکا موگرینی” مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در اخرین دور از مذاکرات وین درباره برنامه هستهای ایران نیز شرکت داشت با انتشار مقاله تازهای در روزنامه بریتانیایی “گاردین” توافق هستهای را فاجعهای برای داعش دانسته است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به تاثیر توافق بر چشمانداز داعش مینویسد: “این توافق که در وین امضا شد و من نیز به نمایندگی از اتحادیه اروپا در آن نقش داشتم ضربهای به رویکرد “برخورد تمدن”هاست که تروریستها از آن پیروی میکنند. “نلسون ماندلا” گفته بود که “همواره تا زمانی که کاری انجام شود غیر ممکن بنظر میرسد.” این سخنان مردی است که غیرممکن را به واقعیت تبدیل کرد. توافق 14 جولای طنینانداز این گفته او برای من بود زمانی که هفت کشور عضو گروه 1+5 پشت میز مذاکره در ویت به توافق نهایی بر سر برنامه هستهای ایران دست یافتند. پس از دههها تنش و بیاعتماد و 12 سال امید و ترس و 22 ماه مذاکرات شدید و فشرده و گفتوگوهای جدی بر سر مسائل سیاسی و فنی در نهایت به توفاق دست یافتیم. آیا این توافق فصلی نوین در بهبود روابط ایران با جهان خواهد بود؟ هنوز هم گمانهزنی در این باره در میان مفسران سیاسی به بحثی داغ تبدیل شده و جریان دارد. من دلایلی که تردیدکنندگان نسبت به این موضوع دارند را درک میکنم با این حال، باور دارم که واقعا فصلی تازه رو به ایران گشوده شده است.”
موگرینی در ادامه اشاره میکند که تغییرات یکشبه صورت نمیگیرند و در این باره مینویسد:”شاید حتی نباید انتظارات تغییرات اساسی در چندین ماه آینده را داشت. این یک خواست سیاسی بزرگ است و تحقق آن کار جدی را میطلبد. این تغییر شجاعت میخواهد و جسارت. ما باید اعتماد داشته باشیم که از عزم قاطع برای همکاری در چارچوبهای مختلف منطقهای به جای تقابل برخوردار هستیم.”
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به شادی ملت ایران زا توافق مینویسد:”عکسهای دلگرمکننده جوانان ایرانی که در خیابانها جشن گرفته بودند دلیل خوبی برای امیدواری ما به فرداست. ما غلیانی از احساسات شادیآفرین را در ترکیب با امید به آیندهای بهتر دیدیم. آنان به ما یادآوری کردند که این توافق یک سرمایهگذاری بر روی نسل تازه ایران است آنان میخواهند در آینده بر سر مسائل مختلف دیگری نیز جشن برگزار کنند. میدانیم که هنوز هم در منطقه و فراتر از آن نگرانیهایی وجود دارد. با این حال، در صورتی که چنین مذاکراتی در بلندمدت ادامه یابد و جدیت لازم همراه با آن باشد میتوانیم به توافقهای بیشتر بر سر مسائل دیگر دست یابیم.”
موگرینی در ادامه با اشاره به تعهد مذاکره کنندگان ایرانی مینویسد: “نخست شاهد تعهد مذاکرهکنندگان ایرانی تحت رهبری “محمد جواد ظریف” وزیر امور خارجه ایران بودم و همچنین تعهد همه شش قدرت جهانی. گمانهزنیهای زیادی در مورد برخی از جلسات در وین در جریان بود و موضوعی داغ تبدیل شده بود. واقعا امکان پیشبینی وجود نداشت. ما خواستار توافقی بر مبنای احترام متقابل و شفافیت پایدار بودیم امری که تحقق یافت. باید همواره در خاطر داشتیم باشیم که نقطه آغاز مذاکرات با بی اعتمادی میان ایران و جامعه بینالمللی بود و در پایان به توافقی دست یافتیم که نه براساس اعتماد که بر مبنای تعهدات دقیق و شفافیت و نظارت برای تایید صحت تعهدات بود.”
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه مینویسد:”خاورمیانه در التهاب و اشفتگی است. ما نیازمند آغاز روندی سیاسی برای پایان دادن به جنگها هستیم. هدف مذاکرات حل دغدغهها درباره برنامه هستهای ایران و تضمین بلندمدت صلحآمیز باقی ماندن ماهیت برنامه هستهای ایران بود. این حق برای ایران به رسمیت شناخته شد. لغو تمام تحریمها همزمان با اجرای مفاد توافق از سوی ایران نشان میدهد که به توافقی خوب دست یافتهایم. اجرای توافق به ما اجازه اعتمادسازی و ایجاد یک رابطه جدید را خواهد داد. در مرحله بعدی، من کمیسیون مشترکی را برای بررسی اجرای توافق تشکیل خواهم داد. به همین خاطر است که امروز به ایران سفر کردهام درست زمان کوتاهی پس از امضای توافق هستهای. ما اکنون وظیفه داریم تا به تعهدات تاریخی خود که در نتیجه مذاکرات در وین بدست آمده عمل کنیم.”
موگرینی در ادامه اشاره میکند که اروپاییها سنت طولانی ارتباط فرهنگی و اقتصادی با ایران را دارند او اشاره میکند که پیش از تحریمهای سال 2005 میلادی روابط ایران و طرفین اروپایی در سطح گستردهای قرار داشت. موگرینی در بخش پایانی یادداشت خود اشاره به تاثیر توافق بر وضعیت خاورمیانه اشاره میکند و مینویسد: تمام خاورمیانه غرق در آشوب است. ما نیازمند آن هستیم که تمام قدرتهای منطقهای به پای میز مذاکره برای آغاز روند سیاسی بحران در خاورمیانه بازگردند علاوه بر تهدید داعش فرقهگرایی نیز در منطقه در حال گسترش است.”
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0