مدیر جهادکشاورزی شهرستان ایوان خبر داد: برداشت هشت تن انگور از تاکستانهای ایوان


مدیر جهادکشاورزی شهرستان ایوان گفت: باغات انگور سایت باغبانی به منظور افزایش بهرهوری با اجرای عملیات خط انتقال آب و ساخت منبع ذخیره آب در منطقه پلیه ایوان توسعه مییابد.
شکری افزود: با اجرای عملیات خط انتقال آب و ساخت منبع ذخیره آب در منطقه پلیه ایوان، توسعه ۴۵ هکتار به سطح فعلی صورت میپذیرد.
وی ادامه داد: سطح کنونی سایت باغبانی پلیه ۱۲۳ هکتار است که برای توسعه ۴۵ هکتار به سطح کنونی، ۴۷ میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافت و هم اکنون پیمانکار در حال اجرای خط انتقال و ساخت منبع ذخیره آب سایت مذکور است که در مجموع سطح سایت مذکور به ۱۶۸ هکتار انگور خواهد رسید.
شکری خاطرنشان کرد: در سال گذشته با اعتباری بیش از ۶ هزار و ۸۰۰ میلیون ریال عملیات چالهکنی سطح جدید (۴۵ هکتار) انجام گرفت.
وی تصریح کرد: انتظار میرود سالیانه از سایت مذکور که بیشتر ارقام انگور بیدانه زرد و بیدانه قرمز است، حدود ۲ هزار و ۵۲۰ تن انگور برداشت شود.
۴۵ کیلومتر راه دسترسی به باغات ایوان در دست اجرا است
فرماندار ایوان در این خصوص اظهار کرد: با توجه به شرایط آب و هوای مناسب، شهرستان ایوان دارای استعداد خاصی برای توسعه باغات است و در همین راستا عملیات اجرایی ۴۵ کیلومتر راه دسترسی در این منطقه در دست اجرا است.
حجتالله اکبری افزود: همچنین مجوزهای لازم برای توسعه ۱۲۰ هکتار از باغات انگور با استفاده از آب سد کنگیر نیز اخذ شده است و رایزنیهای لازم برای به نتیجه رساندن این اقدام ادامه دارد.
نبود تعاونی، مانع اصلی در توسعه صادرات انگور ایوان
یوسف کیانی یکی از انگور کاران ایوانی بر ضرورت وجود پلی ارتباطی میان کشاورز و واحد تولیدی تاکید کرد و گفت: تعاونی می تواند انگور را با قیمت تضمینی از باغدار پیش خرید کرده و برای نگهداری اصولی میوه هم مواد مورد نیاز خود را با کمک دولت خریداری کند.
وی با بیان اینکه کشاورز فقط تولید کننده است اما جای یک نهاد حمایتی در این میان خالی است، افزود: تعاونیها علاوه بر تولید باید در حوزههای دیگری چون بازاریابی، بازرگانی و حتی ایجاد صنایع تبدیلی هم وارد شوند.
با این اوصاف می توان گفت که توسعه صنایع تبدیلی میتواند ارزش افزوده قابل توجهی را برای حوزه محصولات باغی به ویژه انگور شهرستان ایوان که قطب تولید استان است به همراه داشته باشد، ضمن آنکه اشتغالزایی جوانان را نیز با خود به دنبال دارد و از سویی در صورت برنامهریزی مناسب و بازاریابی و تولید محصول کیفی، امکان صادرات این محصول و ارزآوری از این طریق و حمایت های مسئولان مرتبط دور از انتظار نیست.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0