مدیرکل منابع طبیعی ایلام تشریح کرد؛ دلایل اهمیت جنگل های بلوط ایلام/برنامه ریزی برای کنترل گردوغبار
ابراهیم پیرزادیان اظهار کرد: براساس آمار استان ایلام بالغ بر ۲ میلیون هکتار مساحت دارد که ۸۷ درصد آن منابع طبیعی شامل جنگل، مرتع و بیابان است.
وی بیان کرد: ۴۲۵ هزار هکتار از این عرصهها، عرصههای بیابانی هستند و بر اساس مطالعات کارشناسی که انجام شده ریزگردها عمدتاً منشاء خارج از کشور دارد.
مدیر کل منابع طبیعی ایلام تصریح کرد: یعنی عرصهای بالغ بر یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار در استانهای کشور عراق همجوار با استان ایلام منشاء گرد و غبار دارند که در سنوات گذشته طی چند مرحله تفاهم نامههای برای مدیریت و کنترل پدیده ریزگردها تنظیم شده است.
پیرزادیان عنوان کرد: در بحث درختکاری و اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، اداره کل منابع طبیعی استان با بهره گیری از توان و تجربه مجموعه کارشناسان در سراسر شهرستانهای استان برای این طرح برنامه ریزی کرده است.
وی ادامه داد: در مجموع ۱۲ نهالستان در استان ایلام فعال شده و ظرفیتی بالغ بر تولید سالانه ۱۸ میلیون اصله نهال برآورد شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۶ میلیون اصله نهال در استان تولید شده است، افزود: در سال جاری ۲ میلیون اصله نهال در نقاط مختلف کاشت شده و حدود ۴۰۰ هزار اصله نهال نیز به استانهای همجوار ارسال شده است.
پیرزادیان ادامه داد: تهیه و اجرای طرحهای تفصیلی یکی از اقدامات انجام شده در حوزه حفاظت از منابع طبیعی است، همچنین اقداماتی نیز در زمینه انعقاد تفاهم نامه با کشور عراق به منظور کنترل پدیده ریزگردها تنظیم شده است.
وی ادامه داد: اقدامات انجام شده در حوزه منابع طبیعی شامل تهیه طرحهای تفصیلی اجرایی بر مبنای مکان یابی مناطق اجرایی است، این اسناد پشتیبان وقتی که تهیه شد به کمیته علمی که مدیریت آن توسط مرکز تحقیقات کشاورزی منابع طبیعی استان وابسته به سازمان جهاد است مورد بررسی و طی چندین جلسه مورد تایید قرار گرفت و خوشبختانه این اسناد بر اساس آن نقشهها و محتوای که تهیه شده آماده اجرا است.
وی بیان داشت با برآوردهای کارشناسی که در عرصههای منابع طبیعی انجام شده هر یک هکتار جنگل سالانه ۲.۵ تن اکسیژن تولید میکنند و علاوه بر این نقش فراوانی در ذخیره نزولات و آب و کاهش سیلابها، تغذیه آبهای زیرزمینی دارند.
مدیر کل منابع طبیعی ایلام اضافه کرد: استان ایلام در بین استانهای کشور تنها استانی است که سرانه جنگل به ازای هر ایلامی یک هکتار را دارا است این نشان دهنده حمایتها و مشارکت مردم است.
استان ایلام در گذشته به علت برخورداری از طبیعتی بکر و سرسبز به عروس زاگرس نام داشت و سالانه میزبان گردشگران متعددی از اقصی نقاط دنیا بود، اما امروزه دامن سرسبز عروس زاگرس به واسطه گرد و غبارهای متعدد، تغییرات اقلیمی، خشکسالیهای اخیر، ریزگردها، آتش سوزی و عوامل انسانی در حال تخریب و نابودی است.
بنا به شواهد و بررسیهای کارشناسان در سالهای اخیر درختان بلوط کوههای ایلام در معرض خشکی و انقراض شدید قرار گرفتند که این اتفاق از یک فاجعه زیست محیطی حکایت میکند و یقیناً پیامدهای منفی بسیاری را نه تنها بر زیست بوم گیاهان و جانوران به دنبال دارد بلکه حیات مردم استان را نیز مختل میکند.
طبیعت و محیط زیست علاوه بر اینکه نقش بسزایی در بقای جامعه بشریت و حیات موجودات زنده برعهده دارد، بلکه زمینهساز توسعه و پیشرفت هر جامعه و رشد و تعالی انسان است.
در سالهای اخیر تخریب و تصرف منابع طبیعی از مساله عبور کرده و در حال تبدیل به یک بحران است و بدون تردید این بحران، زاییده جهل عملی انسان و تفکرات مادینگر، توسعه طلب و سلطهجویانه است.
حفاظت از عرصههای منابع طبیعی از اهمیت بالایی برخوردار است، مسئولان مربوطه باید با اخذ اقداماتی از قبیل جلوگیری از ورود ریزگردها، کاشت درختان در عرصههای طبیعی، جلوگیری از قطع بیرویه درختان و همچنین فرهنگ سازی از طریق رسانهها بتوان از جنگلها و طبیعت استان ایلام حفاظت و حراست کنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0