کد خبر : 2021
تاریخ انتشار : سه شنبه 20 مرداد 1394 - 13:53
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای قفل خانه احزاب از قفل های گشوده شده امسال بود بسته هستند

قفل خانه احزاب از قفل های گشوده شده امسال بود

قفل خانه احزاب از قفل های گشوده شده امسال بود

خانه احزاب ایران در سال 1379 به عنوان یک نهاد غیر دولتی و برای ایجاد فضای سیاسی در کشور، ارتقا و گسترش فرهنگ حزبی، فعالیت گروهی، تقویت روحیه تعاون و تفاهم بین احزاب و گروه های سیاسی تشکیل شد. این تشکل که طبق ماده 2 اساسنامه آن نهادی است مدنی، غیر دولتی، دارای شخصیت حقوقی

images[25]

خانه احزاب ایران در سال 1379 به عنوان یک نهاد غیر دولتی و برای ایجاد فضای سیاسی در کشور، ارتقا و گسترش فرهنگ حزبی، فعالیت گروهی، تقویت روحیه تعاون و تفاهم بین احزاب و گروه های سیاسی تشکیل شد. این تشکل که طبق ماده 2 اساسنامه آن نهادی است مدنی، غیر دولتی، دارای شخصیت حقوقی و مستقل و متشکل از نمایندگان احزاب و گروه های سیاسی پروانه دار رسما کار خود را از سال 1380 آغاز کرد اما بعد از گذشت 9 سال و در موعد برگزاری ششمین انتخابات مجمع عمومی، با اعلام رسمی صولت مرتضوی، معاون سیاسی وزیر کشور دولت دهم در مرداد سال 89 فعالیت خانه احزاب غیرقانونی اعلام شد. نهادی که برای تعامل بین احزاب و ایجاد بستری برای گفت وگوی سلایق مختلف تاسیس شده بود به دلایلی نه چندان محکم از فعالیت بازایستاد.

حسن روحانی در ایام تبلیغات انتخابات و در روزهای آغاز به کار دولت یازدهم همواره بر ضرورت فعالیت احزاب سیاسی در کشور تاکید کرده درست نقطه مقابل دولت احمدی نژاد که به بهانه اینکه دولتش وامدار هیچ حزب و گروهی نیست نه تنها به فعالیت احزاب بها نداد که از فعالیت برخی از آن ها نیز جلوگیری کرد.

در همین حال، همواره بسیاری از صاحب نظران دلیل ظهور احزاب “فصلی” و “شبِ انتخاباتی” را فقدان تشکلی محوری برای سامان دادن احزاب می دانستند که باعث جولان دادن احزاب بی شناسنامه و بی ریشه شده بود که پس از هر انتخاباتی نه تنها در قبال عملکرد نامزد یا نامزدهای مورد حمایت خود پاسخ گو نبود بلکه کرکره تشکل خود را پایین کشیده و تا انتخابات بعدی خبر از آن ها نبود.

همین اتفاقات باعث گلایه روحانی از وضعیت گذشته سیاست داخلی ایران و عزم جدی او برای سر و سامان دادن به احزاب و گروههای سیاسی قانونی و شناسنامه دار بود و وزارت کشور را مامور کرد تا این مهم را به سرانجام برساند.

با این وجود بازگشایی خانه احزاب اگر چه بعد از بازگشایی خانه سینما که آن هم یک تشکل صنفی بود که در دوران احمدی نژاد تعطیل شده بود اما به واقع می توان، آن را دومین وعده انتخاباتی حسن روحانی قلمداد کرد که پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات و توافق وین در تاریخ 23 تیر ماه سال جاری، عملیاتی شد.

به نظر می رسد روحانی پس از به نتیجه رساندن پرونده های به جامانده در سیاست خارجی، متوجه ورود به سیاست داخلی شده است که مهم ترین تبلور آن زمینه سازی برای فعالیت احزاب و گروههای سیاسی قانونی در کشور است که می تواند جزء مهم ترین اقدامات دولت یازدهم به شمار آید.

بازگشایی خانه احزاب نشان داد دولت علاوه بر رسیدگی به موضوع سیاست خارجی، بر خلاف ادعای مخالفان، نگاه ویژه ای به سیاست داخلی دارد و خانه ای را که به درب آن قفل زدند، تیم سیاست داخلی روحانی با تدبیر و امید قفل آن را باز کردند.

حال، با حل و فصل اختلاف بین اصولگرایان و اصلاح طلبان و تلاش برای فراموشی دلخوری های گذشته، با برگزاری انتخابت هیات رئیسه موقت و اعضای شورای مرکزی، خانه احزاب، خانه تکانی شد.

بر این اساس در نشست اخیر این مجمع ، هیات رئیسه موقت این نهاد انتخاب شد. طبق آراء بدست آمده غریبانی به عنوان رئیس خانه‌ احزاب و علی صالح آبادی به عنوان نایب رئیس انتخاب شدند.

همچنین در جلسه نوبت عصر مجمع خانه احزاب ، اعضای شورای مرکزی این نهاد با رای مدعوین انتخاب شدند. مصطفی کواکبیان با 66 رای، یدالله طاهرنژاد با 60 رای، حسین کمالی با 58 رای،احمد حکیمی پوربا 56 رای،مهدی علیخانی با 54 رای، حسین کاشفی با 49 رای و محمدجواد حق شناس با 49 رای، انتخاب شدند. آذرباد با 40 رای به عنوان بازرس شد و قدرتعلی حشمتیان با 80 رای، امیر اسلامی تبار با 56 رای، غلامعلی دهقان با 54 رای، محمد تبرایی با 52 رای، احمد شریف با 51 رای، محمد میرمحمدی با 46 رای، اکبر مرتضوی کیاسری با 45 رای و میرعطایی با 41 رای اعضای مستقل شورا شدند.

از سوی دیگر حسن غفوری فرد 68 با رای، سید شهاب الدین صدر با 56 رای، حسین کنعانی مقدم با 51 رای، سید محمد میرباقری با 45 رای، فهمیه خان محمدزاد با 44 رای، عبدالحسین روح الامینی با 40 رای، عبدالله بوربور با 38 رای به عنوان اعضای اصولگرای شورا در شورای مرکزی حضور دارند و مهرعبداللهی با 23 رای بازرس شد.

با این حساب اکثر کرسی های شورای مرکزی خانه احزاب به اصلاح طلبان و اصولگرایان میانه‌رو رسید که نویدگر تحقق گفتمان اعتدال در فضای سیاسی کشور خواهد بود و در واقع ضامن شعار دولت مبنی بر اعتدال گرایی و فراجناحی بودن است.

این در حالی است که آثار بازگشایی و فعالیت مجدد خانه احزاب می تواند در انتخابات آتی مجلس در اسفندماه سال جاری نمایان شود وضمن اینکه می تواند شورو نشاط انتخاباتی ایجاد کرده و مشارکت مردمی را در انتخابات افزایش دهد بلکه احزاب و گروههای سیاسی می توانند به طور منسجم تر و با برنامه کارشناسی و مطالعه شده ای وارد انتخابات شده و مجلس دهم را به مجلسی معتدل تر، مقتدرتر و کارآمد تر تبدیل کنند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.