کد خبر : 1924
تاریخ انتشار : پنجشنبه 25 تیر 1394 - 19:04

ساعده سیما/نشاط این توافق سرمایه ی شروع دوباره است

ساعده سیما/نشاط این توافق سرمایه ی شروع دوباره است

ساعده سیما، فعال اصلاح‌طلب: رفع مشکلاتی که خصوصا در 8 سال دولت اصولگرایان برای کشور ایجاد شد به راحتی قابل انجام نیست و یک همت ملی برای آن نیاز است. خوش‌بین‌ترین کارشناسان و اقتصاددانان هم به رفع همه مشکلات اقتصادی در کوتاه مدت اعتقاد ندارند. توافق هسته‌ای که یکی از اصلی‌ترین وعده‌های دولت تدبیر و

ساعده س29965_522[1]یما، فعال اصلاح‌طلب: رفع مشکلاتی که خصوصا در 8 سال دولت اصولگرایان برای کشور ایجاد شد به راحتی قابل انجام نیست و یک همت ملی برای آن نیاز است. خوش‌بین‌ترین کارشناسان و اقتصاددانان هم به رفع همه مشکلات اقتصادی در کوتاه مدت اعتقاد ندارند.
توافق هسته‌ای که یکی از اصلی‌ترین وعده‌های دولت تدبیر و امید بود، روز گذشته با تلاش و همت تیم مذاکره‌کننده ایران و با در نظر گرفتن خطوط قرمز ترسیم شده به ثمر نشست. کاهش تنش‌های دیپلماتیک و کمرنگ و لغو شدن بخش عمده‌ای از تحریم‌ها قطعا طی سال‌های آتی نقش موثری در بهبود وضعیت اقتصادی و رفع برخی مشکلات خواهد داشت. هرچند که در این میان دولت باید توجه داشته باشد که انتظارات و توقع اجتماعی به شکلی غیرواقعی افزایش پیدا نکند، چراکه با توجه به خسارت‌ها و لطماتی که دولت پیشین به پیکر اقتصاد ایران وارد کرد، این مشکلات یک شبه حل نخواهند شد.

پرونده‌ هسته‌ای ایران نیز می‌توانست مانند بسیاری از موارد دیگر با رایزنی و مذاکره دیپلماتیک طی این سال‌ها حل شود. اما برخی اشتباهات و عدول دولت پیشین از سیاست‌های کلی نظام در سیاست خارجی باعث شد که چنان گره کوری ایجاد گردد که مسئله هسته‌ای به یک معضل بین‌المللی تبدیل شود. از همین رو بود که مطالبه اجتماعی چنان در این موضوع شدت گرفت که موج آن هم در انتخابات ریاست جمهوری پیشین موثر بود و امروز به یک شور اجتماعی تبدیل شده است؛ شوری که هم می‌تواند فرصت باشد و هم تهدید.

متاسفانه در این میان عده‌ای هم در داخل کشور چندان از این توافق خشنود نشدند. تندروها که در این مدت نیز تلاش بسیاری برای ایجاد بدبینی بین مردم و تیم مذاکره‌کننده داشتند، مدام با مایه گذاشتن از مسوولان نظام، روند مذاکرات را بر خلاف نظر رهبری اعلام می‌کردند. کار به جایی رسید که رهبری به صراحت از مذاکره‌کنندگان هسته‌ای حمایت کردند و زمینه چنین سوءاستفاده‌ای از تندروها گرفته شد. با این وجود نباید انتظار داشت که مخالفان توافق اکنون بیکار بنشینند و اجازه دهند فضای بعد از توافق با حالت عادی پیش رود. در این رابطه لازم است که دولت و جریانات حامی توسعه، با ارائه توضیحات به جامعه از افزایش غیرواقعی توقعات برای حل سریع مشکلات اقتصادی جلوگیری کنند.

رفع مشکلاتی که خصوصا در 8 سال دولت اصولگرایان برای کشور ایجاد شد به راحتی قابل انجام نیست و یک همت ملی برای آن نیاز است. خوش‌بین‌ترین کارشناسان و اقتصاددانان هم به رفع همه مشکلات اقتصادی در کوتاه مدت اعتقاد ندارند. اجرا شدن توافق هسته‌ای در طی چند ماه صورت می‌گیرد و جدای از آثار روانی آن، نتایج مثبت اقتصادی و عینی آن طی چند سال آینده شروع به پدیدار شدن می‌کنند. در بهترین حالت می‌توان گفت که پس از طی چند سال، تازه می‌توانیم به شرایطی مانند سال 84 بازگردیم تا دوباره از نو شروع کنیم. نشاط و امید ملی که در پس این توافق شکل می‌گیرد زمینه‌ای است که باید سرمایه این شروع دوباره باشد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.