جهانگیری: دو سد سیمره و کنگیر نقش تعیین کننده ای در توسعه استان ایلام دارند


سد سیمره نماد توسعه پایدار این سد که روی رودخانه سیمره ساخته شده، از ارتفاع ۱۸۰ متر و حجم مخزن آن دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب در تراز نرمال برخوردار است. نیروگاهی با ظرفیت ۴۸۰ مگاوات شامل سه واحد فرعی نیز در کنار این سد پیش بینی شده که با یک ست جی.آی. اس
این سد که روی رودخانه سیمره ساخته شده، از ارتفاع ۱۸۰ متر و حجم مخزن آن دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب در تراز نرمال برخوردار است. نیروگاهی با ظرفیت ۴۸۰ مگاوات شامل سه واحد فرعی نیز در کنار این سد پیش بینی شده که با یک ست جی.آی. اس (GIS) برق را به شبکه سراسری متصل می کند. همچنین با حضور معاون اول رئیس جمهوری، سد «کنگیر» نیز به بهره برداری رسید و طرح آبرسانی به شهرستان «ایوان» در شمال استان ایلام نیز افتتاح شد. سد کنگیر با ظرفیت ذخیره ۲۰ میلیون مترمکعب به منظور تامین آب شرب و کشاورزی شهرستان ایوان ساخته شده است. با بهره برداری از سد کنگیر افزون بر تامین آب شرب شهرهای ایوان و زرنه، آب مورد نیاز ۲۵۰۰ هکتار از زمین های کشاورزی روستاهای تابعه بخش زرنه نیز تامین می شود. پروژه آبرسانی به شهر ایوان نیز با هدف تامین آب شرب ساکنان شهرهای زرنه و ایوان در درازمدت و همچنین مجتمع های روستایی مسیر و شهرک صنعتی ایوان اجرا شده است. این طرح ۳۲ کیلومتر خط انتقال دارد و به سه تلمبه خانه با ارتفاع پمپاژ ۶۴۵ متر و دبی ۲۳۰ لیتر بر ثانیه در مسیر مجهز شده و سه باب مخزن یک هزار مترمکعبی بتون زمینی نیز در محل تلمبه خانه ها ساخته شده است. با اجرای این پروژه تامین آب شرب ۶۵ هزار نفر اهالی دو شهر زرنه و ایوان، ۳۲ روستای تابعه بخش زرنه و نیز آب شهرک صنعتی ایوان تامین می شود.
** ساخت سد سیمره در دوران تحریم، از افتخارات ملی کشور است
معاون اول رئیس جمهوری همزمان با بهره برداری از طرح بهره برداری از سد و نیروگاه سیمره، در جمع خبرنگاران گفت: ساخت سد و نیروگاه سیمره باید به عنوان یکی از افتخارات ملی کشور ثبت شود و به این توان مهندسی افتخار کنیم. جهانگیری اضافه کرد: ساخت سدهایی همچون سد سیمره در انحصار کشورهای پیشرفته است که با کار مهندسی پیچیده و ابزار و تجهیزات مدرن قابل انجام شد. وی ادامه داد: تحریم کنندگان جمهوری اسلامی ایران باید درس بگیرند زیرا این سد عظیم (سیمره) در دوران تحریم ساخته شده است و بسیاری از تجهیزات مورد نیاز آن باید از خارج وارد می شد و در اختیار مهندسان ایرانی قرار می گرفت، اما چنین نشد. معاون اول رئیس جمهوری افزود: توان و خلاقیت مهندسان ایرانی به گونه ای بود که توانستند همه تجهیزات مورد نیاز را داخل کشور تامین کنند. جهانگیری ادامه داد: یکی از هدف های ساخت سد و نیروگاه سیمره تولید برق است که نقش بسیار مهمی در توسعه استان ایلام دارد. معاون اول رئیس جمهوری، اطمینان از تامین انرژی را از اصلی ترین پیش نیازهای سرمایه گذاری دانست و اضافه کرد: اگر بخواهیم یک منطقه را توسعه دهیم ابتدا باید انرژی مورد نیاز را تامین کنیم. وی همچنین درباره سد کنگیر گفت: این سد نیز با هدف توسعه کشاورزی استان ایلام ساخته شده است و زمین های کشاورزی را آبیاری می کند. این دومین سفر جهانگیری به استان ایلام در سال ۱۳۹۴ است. معاون اول رئیس جمهوری اواخر فروردین امسال نیز به منظور بررسی مصوبات سفر پارسال هیات دولت و بازدید از برخی طرح های عمرانی و کشاورزی و افتتاح طرح های خدماتی به استان ایلام سفر کرده بود. بازدید از پایانه مرزی مهران و میدان نفتی آذر در شهرستان مهران و شبکه آبیاری و زهکشی دشت عباس شهرستان دهلران و افتتاح شبکه آبیاری دویرج در این شهرستان از برنامه های سفر اوایل امسال معاون اول رئیس جمهوری به استان ایلام بود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0