کد خبر : 1793
تاریخ انتشار : چهارشنبه 10 تیر 1394 - 11:49

بازرگانان از تمدید مذاکرات خسته شده‌اند /ایران ، عراق دهه 90 نیست

بازرگانان از تمدید مذاکرات خسته شده‌اند /ایران ، عراق دهه 90 نیست

روزنامه امریکایی “وال استریت ژورنال” با اشاره به تمدید مدت زمان مذاکرات اشاره می‌کند که یکی از بحث‌های عمده که در ادامه گفت‌و‌گوها در جریان خواهد بود موضوع چگونگی رفع تحریم‌ها علیه ایران و زمان‌بندی آن خواهد بود. این روزنامه اشاره می‌کند که بازرگانان و شرکت‌های تجاری هر چه سریع‌تر چشم انتظار توافق هسته‌ای هستند

روزنامه searchامریکایی “وال استریت ژورنال” با اشاره به تمدید مدت زمان مذاکرات اشاره می‌کند که یکی از بحث‌های عمده که در ادامه گفت‌و‌گوها در جریان خواهد بود موضوع چگونگی رفع تحریم‌ها علیه ایران و زمان‌بندی آن خواهد بود. این روزنامه اشاره می‌کند که بازرگانان و شرکت‌های تجاری هر چه سریع‌تر چشم انتظار توافق هسته‌ای هستند تا از طریق آن تحرمی‌های وضع‌شده علیه ایران لغو شوند و امکان گسترش روابط تجاری با ایران فراهم شود.وال استریت ژورنال از این وضعیت با عنوان “خستگی” شرکت‌های تجاری یاد کرده و می‌نویسد:”حسی از خستگی در مذاکرات وجود دارد. شرکت‌ها منتظر شنیدن خبرهای بهتر و تغییرات احتمالی هستند. آنان حوصله ندارند که دوباره بشنوند نه نه صبر کنید تا ببینیم چه می‌شود.”در این میان، “وال استریت ژورنال” اشاره می‌کند که هنوز برای قضاوت درباره زمان‌بندی لغو تحریم‌ها زود است چرا که پس از توافق احتمالی نیز زمان لغو تحریم‌ها نامشخص خواهد بود.دیپلمات سرشناس پیشین بریتانیایی:کارشناسان اندیشکده دست‌راستی “واشنگتن” خواستار اعمال سیاستی در قبال ایران از سوی امریکا مشابه رویکرد اتخاذ شده علیه عراق در دهه 90 میلادی هستند.”پیتر جینکینز” دیپلمات سرشناس بریتانیایی که بیش از سه دهه در دستگاه دیپلماسی آن کشور مشغول به خدمت بوده است با انتشار مقاله‌ای به بیانیه اخیر کارشناسان اندیشکده مهم دست راستی امریکایی “واشینگتن اینستیتیوت” اشاره کرده است. او معتقد است که بیانیه این کارشناسان عمدتا نئومحافظه‌کار نشان می‌دهد که آنان مایل به اتخاذ استراتژی از سوی دولت اوباما در قبال ایران مشابه استراتژی اتخاذ شده در قبال عراق در دهه 90 میلادی هستند.

این دیپلمات برجسته بریتانیایی در این‌باره می‌نویسد:”آنها مایل هستند که امریکا با ایران در سال 2015 میلادی همان رفتاری را داشته باشد که در سال 1991 میلادی با عراق داشت. عراق در سال 1991 میلادی بدون دفاع و بدون دوست بود. “صدام حسین” رییس‌جمهوری پیشین عراق گزینه نداش مگر آن که تسلیم شده و به خلع سلاح تن دهد و بازرسی بازرسان را بپذیرد.” این دیپلمات در ادامه اشاره می‌کند که کارشناسان نئومحافظه‌کار امریکایی ره به خطا برده‌اند چرا که وضعیت ایران امروز با عراق دهه 90 میلادی متفاوت است و در این باره می‌نویسد:”ایران امروز در موضع قوی‌تری قرار دارد، طبق موازین بین‌المللی و تعهدات خود فعالیت‌های هسته‌ای‌اش را محدود کرده و همچنین آن کشور اکنون بدون دفاع و بدون دوست نیست.” این دیپلمات بریتانیایی در پایان با ابراز تعجب از نظر این کارشناسان معتقد است که آنان بدون توجه به تغییر شرایط باور دارند که همواره باید تحریم‌ها و اهرم‌های سخت‌گیرانه علیه ایران به کار گرفت.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.