سرپرست اداره کل امور عشایر استان از اجرای طرح تولید گوشت قراردادی عشایر ایلام خبر داد


محمدجواد خانزادی روز دوشنبه در بازدید از خبرگزاری ایرنا به مناسبت هفته روستا و عشایر در خصوص اجرای این طرح توضیح داد: طرح تولید گوشت قراردادی از ۲۷۰ هزار راس دام سهمیه استان ایلام، در مرحله نخست برای ۴۰ هزار راس آن از روزهای گذشته آغاز شده است.
وی افزود: در این طرح نهاده جو مورد نیاز احشام دامداران عشایر برای هر راس دام به مدت چهار ماه با نرخ مصوب تامین و در اختیار دامداران گذاشته می شود.
خانزادی ادامه داد: بعد از مدت زمان مذکور دامدار مختار است که هزینه جو تحویلی را با پول، گوشت و یا هر ۲ مورد پرداخت کند.
وی یادآور شد: در این طرح قیمت نهاده جو به ازای هر کیلو ۱۳۰ هزار ریال است که به دامدار تحویل داده می شود.
سرپرست اداره کل امور عشایر استان ایلام اضافه کرد: بعد از پایان چهار ماه دامدار می تواند اصل پول جو دریافتی را بازگرداند یا گوشت قراردادی را به ازای جو با قیمت روز یا نصف پول و نصف گوشت تصفیه کند.
به گفته خانزادی به ازای هر راس دام ۱۸۰ کیلوگرم جو به دامداران پرداخت می شود و گوشت قراردادی نیز با قیمت روز از کشاورزان خریداری خواهد شد.
وی در خصوص نحوه خرید دام از دامداران توضیح داد: اگر قیمت دام بعد از چهار ماه از نرخ زمان قرارداد تحویل جو بیشتر بود دام به همان نرخ بیشتر خریداری می شود اما اگر بهای دام بعد از چهار ماه کمتر از زمان قرارداد بود با قیمت همان زمان قرارداد که بیشتر است خریداری خواهد شد.
وی هدف از اجرای این طرح را حمایت از دامداران برای خرید تضمینی دام مازاد، افزایش تولید گوشت و جلوگیری از قاچاق یا فروش ارزان قیمت دام توسط دامداران بیان کرد.
سرپرست امور عشایر استان ایلام ادامه داد: همچنین معرفی دامداران متقاضی به بانک عامل کشاورزی جهت دریافت تسهیلات تامین نهاده های دامی از دیگر برنامه های این اداره کل است که در این برنامه ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات با سود ۱۲ درصد جهت خرید نهاده های دامی به دامداران پرداخت خواهد شد که ۸۰ درصد این تسهیلات به صورت کنستانتره و ۲۰ درصد هم نقدی به متقاضیان داده می شود.
ایلام به عنوان یکی از قطب های دامپروری دارای یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام عشایری است.
استان ایلام دارای ۹ هزار خانوار عشایری با ۶۰ هزار نفر جمعیت بوده و یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین در اختیار دارند.
۱۰ درصد از کل جمعیت استان را جامعه عشایری تشکیل داده است.
مناطق گرمسیری ایلام در ماه های سرد سال میزبان ۲ هزار راس از دام عشایر استان های کرمانشاه، لرستان و همدان است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0